Met Letterhuisjes helpen we kinderen om structuur te krijgen in de verschillende klanken en de lettertekens die daarbij horen.
De kleuren helpen om verwarrende letters uit elkaar te houden (denk aan EU en UI). Actief leren doen we door woorden te bouwen met letterhuisjes om zo meer zicht te krijgen op de woordstructuur. Ook bij de spellingregels geeft dit een extra ondersteuning (denk aan de regels van verdubbeling en de verenkeling).
We gaan heel praktisch aan de slag met actieve oefenvormen (denk aan woorden leggen, stappen of kleien). We bekijken bijvoorbeeld hoe je een dictee kan voorbereiden.
We werken in kleine groepjes (1 tot 6 deelnemers). Er is dus voldoende ruimte om in te gaan op vragen en casussen uit jouw situatie.
We nemen ook tijd voor onderbouwing van de methodieken die aan bod komen. Afhankelijk van de noden van de groep gaan we meer of minder in op de theorie.
Voor wie?
Voor ouders van een kind met lees- en spellingproblemen of dyslexie.
Je wil als ouder je kind helpen met lezen en spelling. Misschien omdat je op een wachtlijst staat voor therapie. Of je volgt al therapie maar je wil ook thuis aan de slag om het effect van de therapie te vergroten. Het kan ook zijn dat je kind al therapie gevolgd heeft in het verleden maar dat je als ouder toch nood hebt aan tools om thuis te blijven oefenen op lezen en spelling. Je kan de workshop ook volgen als het nu misschien niet past in je leven om intensieve therapie te volgen, maar je wil je kind thuis wel ondersteuning bieden voor lezen en spelling.
Voor professionals (logopedisten, remedial teachers) die werken met kinderen met lees- en spellingsproblemen en dyslexie.
Professionals (logopedisten, remedial teachers, …) krijgen in deze workshops extra tools om hun therapie te ondersteunen. Door de kleine groepen kunnen we ingaan op een complexe casus waar we dan samen nadenken over hoe je dit kan aanpakken.
Voor leerkrachten die kinderen met lees- en spellingsproblemen en dyslexie in de klas hebben.
Leerkrachten leren hoe ze Letterhuisjes in de klas kunnen toepassen of in kleine groepjes kinderen die iets extra nodig hebben bij het lezen en de spelling. Denk bijvoorbeeld aan de vraag hoe implementeer ik wat in de logopedie gedaan wordt door naar de klascontext zonder mijn eigen methodiek te moeten loslaten.
Door wie?
Deze workshop wordt gegeven door Katrien, logopediste en coördinator bij Logiko. Ze begeleidt kinderen, jongeren en hun ouders met taalontwikkeling- en leerproblemen.
Verder is ze ook als docente verbonden aan de opleiding Logopedie van Zuyd Hogeschool te Heerlen (Nederland).
Wil je meer weten over haar achtergrond, neem eens een kijkje op haar pagina.
Prijs
97 EUR per persoon